14 juni 2018

Soms krijgt hij wel eens vragen. Van mensen die hun Thaise gerechten komen afhalen. Een oer-Hollandse kok in de keuken. Kan die wel echt Thais koken? Antoine Kral moet lachen. Als ze hun Kai Cashew hebben geproefd dan weten ze dat het kan.

Samen met de koks Bridan en Pimai staat Antoine in de keuken van zijn bezorg- en afhaalrestaurant. Die koks nam hij mee uit het restaurant van zijn schoonmoeder in Voorburg. “Mijn schoonmoeder opende zes jaar geleden haar eigen Thaise restaurant nadat ze zelf jaren had gewerkt in een ander Thais eethuis. In het restaurant van mijn schoonmoeder (Thai Fresh) heb ik zelf altijd meegewerkt.”

Vers wokken

Antoine begon als afwasser, ging toen door in de bediening en kwam in de keuken terecht. Daar leerde hij zelf Thais koken van de Thaise koks die er iedere dag hun authentieke gerechten bereidden. Intussen studeerde hij detailhandel. “Ondernemen is mijn passie. Ik zag wel mogelijkheden om naast het restaurant ook een afhaal- en bezorgrestaurant te openen. Dat heb ik in februari 2017 gedaan in Zoetermeer.” Vrijwel meteen loopt het restaurant als een trein. Vers wokken voor zijn klanten is wat Antoine het liefste doet. Met veel aandacht. Als ondernemer wil hij graag een keer groeien maar eerst houdt hij de focus op één zaak. “Ik ben kritisch op wat er de deur uit gaat. Mensen zijn gevoelig, als de rijst één keer te hard of te koud is komen ze niet meer terug.” En dus zorgt Antoine er hoogstpersoonlijk voor dat alleen perfecte gerechten de deur uitgaan.

Goede overwerkmaaltijd

Topper is de Kai Cashew, een geroosterde zoete sambal van eigen receptuur. Iedere dag vers bereid. Voor mensen die minder van de pittige pepers zijn is er ook keus genoeg: “Op onze kaart staat bij ieder gerecht hoeveel pepers er in zitten. We hebben best een aantal nul-peper-gerechten. In het begin had ik zelf ook moeite met de pepers. Maar na al die jaren kan ik het nu wel aan.” Voor bedrijven heeft Thai Fresh Express een heerlijke maaltijd voor hen die moeten overwerken. Via Absoluta hoopt Antoine dat meer bedrijven zijn restaurant weten te vinden. “Onze maaltijden zijn gezond en versgekookt. Als je ’s avonds echt nog even door moet dan is dit een goede maaltijd. Eet je patat dan heb je na een uurtje al weer honger”, zegt Antoine. Een goede overwerkmaaltijd dus, met als toetje gebakken banaan. Het enige dessert op de kaart, maar zó populair dat eventuele nieuwkomers op de dessertkaart het toch zouden afleggen tegen deze klassieker.